Menu

Ενδοδαπέδια θέρμανση χαμηλού προφίλ HAKA DRY

Τεχνική Περιγραφή

Περιγραφή του συστήματος
Το σύστημα HAKATHERM DRY είναι η νέα τεχνολογία ενδοδαπέδιας θέρμανσης ξηράς δόμησης της HAKATHERM. Λόγω του χαμηλού ύψους τοποθέτησης (45 mm τελικό δάπεδο με πλακάκι) παρέχει την ιδανική λύση για ανακαινίσεις σε ιδιοκτησίες/οικοδομές ή/και για νεόδμητες με χαμηλό ελεύθερο ύψος.
Το σύστημα HAKATHERM DRY αποτελείται από:
1) Σωλήνα θέρμανσης δαπέδου HAKATHEN  14×2.0
2) Πάνελ HAKA DRY
3) Κόλλα LASTOFOAM STYRENE ADHESIVE
4) Εποξειδικό Αστάρι VIMEPOX PRIMER ECO
5) Ακρυλικό-Χαλαζιακό Αστάρι SAND PRIMER

ΣΩΛΗΝΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ HAKATHEN 14x2.0

Σωλήνας θέρμανσης δαπέδου HAKA GERODUR,  14 x 2 mm, KL 4.5/10 bar, από συμπολυμερές αιθυλενίου-οκτανίου με αλουμίνιο. Για τη μέγιστη δυνατή θερμική αγωγιμότητα, με τη χαμηλότερη θερμική διαστολή . Με υψηλή αντοχή, ευελιξία και μακροχρόνια αντοχή λόγω της μοριακής δομής με γραμμική κύρια αλυσίδα αιθυλενίου και πλευρικές αλυσίδες οκτανίου. Ο σωλήνας HAKATHEN  14×2.0 έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50 χρόνια για μακροχρόνιες θερμοκρασίες έως 70° C και μέγιστη πίεση 10 bar.

Η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας φτάνει τους 95° C, βραχυπρόθεσμα έως 110 ° C.

Πάνελ HAKA DRY (EPS 300)

Τα πάνελ HAKA DRY αποτελούν τον “πυρήνα” του συστήματος HAKATHERM DRY. Πρόκειται για υψηλής μηχανικής αντοχής πλάκα EPS 300kPa για απευθείας επίστρωση πλακιδίων, χωρίς τη χρήση θερμομπετόν. Είναι πλήρως επικαλυμμένα με φιλμ αλουμινίου για βέλτιστη θερμική αγωγιμότητα σε όλη την επιφάνεια του δαπέδου. Μπορούν να εγκατασταθούν στα περισσότερα υπάρχοντα δάπεδα χωρίς να αφαιρεθεί το παλιό δάπεδο. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη για δαπανηρές

και χρονοβόρες εργασίες. Διατίθενται σε πάχος 25mm για ιδανική θερμομόνωση, με απόσταση τοποθέτησης σωλήνων 10cm ή 15cm.

Υλικά

O LASTOFOAM STYRENE ADHESIVE είναι κόλλα-αφρός ενός συστατικού με βάση την πολουρεθάνη, χωρίς διαλύτες.
Χρησιμοποιείται για την συγκόλληση των πάνελ HAKA DRY σε οποιοδήποτε υπόστρωμα. Εμφανίζει χαμηλή διόγκωση και είναι εύκολη στη χρήση και την εφαρμογή. Το στέγνωμα της κόλλας επιτυγχάνεται με την έκθεση στη υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.
Προτεινόμενη κατανάλ: 100-140ml/m2

 

Εφαρμογή: σε επίπεδη, καθαρή επιφάνεια, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές (ιδανικά πάνω σε μπετό καθαριότητας ή αυτοεπιπεδούμενο υλικό εξομάλυνσης). Προτεινόμενη χρήση πλαστικών βυσμάτων για καλύτερη εφαρμογή της πλάκας.

 

To VIMEPOX PRIMER-ECO είναι ένα διαφανές εποξειδικό σύστημα δύο συστατικών χωρίς διαλύτες.
Έχει μεγάλη πρόσφυση σε μεταλλικές επιφάνειες. Έχει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή τόσο σε μηχανικές όσο και σε χημικές καταπονήσεις (οξέα, αλκάλια, πετρελαιοειδή κλπ). Χρησιμοποιείται ως πρώτη επίστρωση πάνω στα πάνελ HAKA DRY.
Προτεινόμενη κατανάλ.: 0,2-0,3 kg/m2

 

Εφαρμογή: με βούρτσα ή ρολό σε μια στρώση. Επικάλυψη αφού στεγνώσει το αστάρι (10-12 ώρες) και το αργότερο 24 ώρες μετά το αστάρωμα.

 

  • To SAND PRIMER είναι ένα αστάρι πρόσφυσης με βάση ακρυλικές ρητίνες και χαλαζιακή άμμο. Προσδίδει αδρότητα σε λείες ή μη απορροφητικές επιφάνειες, όπως αυτή του αλουμινίου στο πάνελ HAKA DRY. Χρησιμοποιείται ως δεύτερη στρώση διασφαλίζοντας την πρόσφυση τσιμεντοειδούς κόλλας στο σύστημα για επικόλληση της τελικής επιφάνειας δαπέδου (π.χ. κεραμικά πλακίδια).
    Προτεινόμενη κατανάλ: 0,3-0,35 kg/m2

 

Εφαρμογή: με βούρτσα ή ρολό σε μια στρώση. Επικάλυψη αφού στεγνώσει το αστάρι (4-6 ώρες) και το αργότερο 24 ώρες μετά το αστάρωμα.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΤΟΥ ΠΑΝΕΛ HAKA DRY

All in one-πάνελ

Τα πάνελ HAKA DRY περιλαμβάνουν ίσια κανάλια καθώς και κανάλια με επιστροφή στην ίδια πλάκα. Αυτό το καθιστά πολύ εύκολο στην εγκατάσταση, και τη διατήρηση αποθεμάτων.

Στιγμιαία κανάλια

Για να χρησιμοποιήσετε τα κανάλια επιστροφής, απλώς πρέπει να κόψετε το φιλμ στις στροφές U που θα χρησιμοποιηθούν. Πιέστε το φύλλο μέσα στα κανάλια χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού. Είναι πολύ εύκολο να κόψετε νέα κανάλια τοπικά χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ηλεκτρικό ρούτερ.

haka-dry-07
haka-dry-06
haka-dry-05

Κεραμικά πλακίδια απευθείας στο σύστημα

Τα κεραμικά πλακίδια μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στα πάνελ HAKA DRY! Αυτό είναι μοναδικό και λειτουργεί τέλεια αρκεί να χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί με πάνελ HAKA DRY. Για μπάνια όπου κάνετε ντους κατευθείαν στο πάτωμα, πρέπει να εφαρμοστεί ένα φράγμα υγρασίας πάνω από το πάνελ πριν από την τοποθέτηση των πλακιδίων.

haka-dry-08
haka-dry-09

Υλικό δαπέδου

Τα πάνελ HAKA DRY μπορούν να εγκατασταθούν κάτω από όλους τους τύπους δαπέδων (πλακάκια, ξύλο, παρκέ, laminate).

Άλλα Προϊόντα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτά τα προϊόντα