Menu

Ενδοδαπέδια θέρμανση με θερμομπετόν HAKA GERODUR

Πλεονεκτήματα

Εξοικονόμηση χώρου με την αποφυγή θερμαντικών σωμάτων, πλήρη ελευθερία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των δωματίων.
Ομοιόμορφη και βέλτιστη κατανομή θερμοκρασίας  χώρου, χωρίς ξήρανση του αέρα, όπως απαιτεί η ανθρώπινη φυσιολογία.
Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης (που αποσβένει σύντομα το υψηλότερο κόστος εγκατάστασης).
Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων λόγω της λειτουργίας σε χαμηλές θερμοκρασίες , άρα και μικρότερης κατανάλωσης καυσίμου.
Δυνατότητα  εκμετάλλευσης  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αέρας, ήλιος, γεωθερμία) μέσω σύνδεσής με αντλία θερμότητας. Λειτουργία φιλική προς το περιβάλλον.
Επιπλέον δυνατότητα δροσισμού των χώρων το καλοκαίρι  (σε συνεργασία με αντλία θερμότητας).
Δυνατότητα  μεικτού συστήματος θέρμανσης,  σε συνδιασμό με θερμαντικά σώματα ή fancoils.
Χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας – ήπιο περιβάλλον.

therma6
therma7

Τεχνική Περιγραφή - Μελέτη

Η εταιρεία HAKA GERODUR είναι μέλος του συνδέσμου BVF (Ομοσπονδιακός σύνδεσμος κατασκευαστών θέρμανσης δαπέδου) της Γερμανίας.

To σύστημα θέρμανσης δαπέδου HAKA GERODUR Γερμανίας αποτελείται από τα εξής στοιχεία :

Ο ΣΩΛΗΝΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ
Ο σωλήνας θέρμανσης δαπέδου HAKA GERODUR παράγεται από ακτινοδικτυωμένο πολυαιθυλένιο 18Χ2 με φράγμα οξυγόνου (PE-Xc DD). Η δικτύωση του σωλήνα γίνεται μέσω ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας (επιταχυντής ηλεκτρονίων). Η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του είναι 95°C και η μέγιστη πίεση είναι 6 bar. Λόγω της τεχνολογίας 5-layer ο σωλήνας είναι κατάλληλος ακόμα και για ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θέρμανση δαπέδου και σωλήνας 16×2 πολλαπλών στρωμάτων πολυαιθυλενίου – αλουμινίου. Και οι δύο θερμοσωλήνες κατασκευάζονται στο Neustadt, στο εργοστάσιο της HAKA-GERODUR στη Γερμανία και διαθέτουν πιστοποιητικά SKZ (Suddeutsche Kunstoff Zentrum – Kέντρο ελέγχου πλαστικών Νοτίου Γερμανίας)

Ο σωλήνας της θέρμανσης δαπέδου καλύπτεται με εγγύηση 10 ετών και αποζημίωση 10,000,000 ελβετικών φράγκων από τον ασφαλιστικό οργανισμό Zurich Ελβετίας.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ
Είναι κατασκευασμένος από επινικελωμένο ορείχαλκο διατομής 1″ ή 11/4″ με παροχές ευρωκώνου (η πλέον πρόσφατη ευρωπαική τυποποίηση).

Στις αναχωρήσεις των κυκλωμάτων υπάρχουν ρυθμιστικοί διακόπτες – ροόμετρα που επιτρέπουν την ρύθμιση της ροής και κατ΄επέκταση της θερμοκρασίας του χώρου που καλύπτει το κάθε κύκλωμα. Στις επιστροφές των κυκλωμάτων υπάρχουν ενσωματωμένοι θερμοστατικοί διακόπτες, κατάλληλοι για να δεχθούν βαλβίδες ηλεκτροθερμικές για αυτονομία των χώρων. Διαθέτουν επίσης 2 θερμόμετρα άμεσης ένδειξης θερμοκρασίας προσαγωγής και επιστροφής, σύστημα αυτόματου εξαερισμού καθώς και πρόσθετο σύστημα γρήγορης πλήρωσης/εκκένωσης και χειροκίνητου εξαερισμού όλων των κυκλωμάτων.

H ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΠΛΑΚΑ
H διαμορφωμένη πλάκα HAKATHERM κατασκευάζεται από υψηλής πυκνότητας (30kg/m3) εξηλασμένη πολυστυρένη και φέρει στην άνω επιφάνειά της ειδική επικάλυψη από προστατευτικό φίλμ πολυαιθυλενίου για επιπλέον προστασία, στιβαρότητα , ανθεκτικότητα αλλά και υγρομόνωση.

Η διαμορφωμένη πλάκα στρώνεται πάνω στην αρχική πλάκα του μπετόν και επάνω της διαμορφώνονται τα κυκλώματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, σε απόσταση τοποθέτησης 7.5cm ή 15cm, ανάλογα με τις θερμικές απαιτήσεις του κάθε χώρου.

Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
H περιμετρική ταινία HAKAFLOOR είναι αυτοκόλλητη (με ειδική κόλλα τοίχου) με διαστάσεις 8mm πάχος και 15cm ύψος και τοποθετείται περιμετρικά στα τοιχώματα του κάθε χώρου ώστε να παραλαμβάνει περιμετρικά τις διαστολές του θερμομπετόν. Το κάτω μέρος της είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συγκρατείται από την πλάκα, ώστε να αποφεύγεται η ακούσια απομάκρυνσή της από επόμενα συνεργεία.

Ο ΔΙΑΣΤΟΛΙΚΟΣ ΑΡΜΟΣ
O διαστολικός αρμός ΗΑΚΑFLOOR με διαστάσεις 180cm (Μήκος) Χ 12cm (Υψος) Χ 1cm (Πάχος) εφαρμόζεται σε μεγάλες ενιαίες επιφάνεις χώρων με σκοπό την αποφυγή ρωγμών στο θερμομπετόν αλλά και στην επιφάνεια επικάλυψης (πλακάκια) στα σημεία όπου συναντώνται επιφάνεις διαφορετικού πλάτους.

ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΠΕΤΟΝ
Το σύστημα θέρμανσης δαπέδου καλύπτεται με γκρό μπετό, που η σύνθεσή του περιγράφεται από το DIN 18353/4109

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος θέρμανσης δαπέδου που εφαρμόζουμε, είναι τα εξής:

 • Χρησιμοποιούμε την ειδική πλάκα κόμβων ΗΑΚΑΤΗΕRM η οποία είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας (30kg/m3) εξηλασμένη πολυστερίνη PST, παρέχοντας σωστή θερμομόνωση δαπέδου, στιβαρότητα και αντοχή, η οποία είναι σημαντική στο υπόστρωμα της θέρμανσης δαπέδο.
 • Η διαρύθμιση των κόμβων βοηθάει στη σωστή διαμόρφωση των κυκλωμάτων, τα οποία καθορίζονται από τις απαιτήσεις σε θερμικά φορτία των αντίστοιχων χώρων και του διαθέσιμου προς υπόστρωση δαπέδου. Η ενσωματωμένη επικάλυψη της πάνω επιφάνειας των διαμορφωμένων πλακών από προστατευτικό φίλμ πολυαιθυλενίου, εξασφαλίζει την απαιτούμενη κατά DIN υγρομόνωση και ταυτόχρονα ενισχύει την αντοχή σε καταπονήσεις της ίδιας της πλάκας κατά την διάρκεια της διαμόρφωσης των κυκλωμάτων.Ο σχεδιασμός του προφίλ του κόμβου επιτρέπει την πλήρη κάλυψη ακόμα και του κάτω μέρους της επιφάνειας του σωλήνα, ώστε να έχουμε την βέλτιστη θερμική αγωγιμότητα καθώς και την προστασία του σωλήνα λόγω της προεξοχής του κόμβου κατά 5mm πάνω από τον τοποθετημένο σωλήνα.Το σύστημα μαιάνδρου του σωλήνα (όδευση σωλήνα προσαγωγής και επιστροφής, παράλληλα και δίπλα-δίπλα), σε συνδιασμό με την αυξημένη θερμαντική επιφάνεια λόγω πυκνής στρώσης, προσφέρει ομοιόμορφη και αυξημένη ροή θερμότητας ανά μονάδα επιφάνειας. Αυτό με την σειρά του, μας εξασφαλίζει πρόσθετα αποθέματα απαιτούμενης θερμότητας σε συνθήκες κακοκαιρίας (ιδιαίτερα χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών) αλλά και δυνατότητα όλου του συστήματος θέρμανσης να λειτουργεί με χαμηλότερες θερμοκρασίες λέβητα που μεταφράζεται σε πιο οικονομική λειτουργία.
 • Η περιμετρική ταινία είναι κατασκευασμένη από ειδικό αφρώδες υλικό, για να παραλαμβάνει κατά τον καλύτερο τρόπο τις διαστολές του θερμομπετόν, ώστε να μην πιέζονται τα περιμετρικά δομικά στοιχεία (π.χ. τοίχοι)
 • Ο εσωτερικός διαστολικός αρμός είναι κατασκευασμένος από ειδικό αφρώδες υλικό, για να παραλαμβάνει κατά τον καλύτερο τρόπο τις διαστολές στο εσωτερικό των χώρων, στα σημεία που συνορεύουν μεταξύ τους. Η σκληρή διπλή πλευρική ενίσχυση αυτού του αρμού, εξασφαλίζει τη σταθερότητα της θέσης του κατά την διάρκεια της διάστρωσης του γκρό μπετό.
 • Ο πλαστικός σωλήνας από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο που χρησιμοποιούμε, είναι η «καρδιά» του συστήματος. Η δικτύωσή του με την μέθοδο των ηλεκτρονίων, του προσδίδει την πιο ομοιόμορφη δικτύωση-αντοχή σε όλη την διατομή του. Το φράγμα οξυγόνου εμποδίζει την εισροή του οξυγόνου στο νερό της εγκατάστασης, που με την σειρά του θα οδηγούσε στην μείωση της διάρκειας ζωής της εγκατάστασης (π.χ. λέβητα)
 • Στους συλλέκτες χρησιμοποιούνται ρακόρ διπλής στεγανοποίησης, ενσωματωμένοι εργοστασιακά ρυθμιστικοί διακόπτες και ροόμετρα βαρέως τύπου ΕΚ που συμβάλλουν στην ευκολία και ακρίβεια ρύθμισης των κυκλωμάτων, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θερμοκρασιακή κατανομή.
 • Τα συνεργεία, είναι εγκαταστάτες με μακρόχρονη εμπειρία σε κατασκευές θερμάνσεων δαπέδου αλλά και σε συμβατικές εγκαταστάσεις θέρμανσης-ύδρευσης, ώστε να εξασφαλίζουν με την σωστή εφαρμογή των σύγχρονων τεχνικών γνώσεων, την παράδοση αξιόπιστης και ποιοτικής κατασκευής.
 • Η εκτέλεση της κατασκευής γίνεται αυστηρά βάσει της μελέτης που έχει προηγηθεί, με την επίβλεψη και καθοδήγηση επιβλέποντα Μηχανολόγου Μηχανικού, με εμπειρία να ανταπεξέλθει σε προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την πορεία του έργου.
 • Στην μελέτη λαμβάνονται υπόψη παράγοντες θερμομόνωσης και απωλειών των χώρων, καθώς και ιδιαιτερότητες χώρων ειδικών χρήσεων όπως άιθρια, πατάρια, κλπ.
 • Η εμπειρία, η υπευθυνότητά μας αλλά και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε, προσφέρουν την ολοκλήρωση μιας ποιοτικής καί λειτουργικής κατασκευής.
 • Οπως είναι γνωστό σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ο ήλιος ζεσταίνει τη γή αλλά όχι τον αέρα που την περιβάλλει. Η γή είναι αυτή που με την σειρά της θερμαίνει τον αέρα. Με την κατασκευή της θέρμανσης δαπέδου μεταφέρουμε το μοντέλο αυτό με τον καλύτερο τρόπο στο εσωτερικό της κατοικίας σας, αντικαθιστώντας βέβαια την πηγή ενέργειας που λέγεται ήλιος με το σύστημα του λέβητα.Εν κατακλείδι, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με τα πιό σύγχρονα μέσα, που εξασφαλίζει το ιδανικό κλίμα στους χώρους διαμονής της κατοικίας σας, προσφέροντας σας καθημερινά θαλπωρή, ηρεμία και θερμική άνεση.

Συνημμένα αρχεία:

Προσπέκτ ΘΔ Haka Gerodur

 • Η μελέτη της εγκατάστασης θέρμανσης δαπέδου εκπονείται από το τμήμα μελετών της εταιρείας, το οποίο απαρτίζεται από Διπλ. Μηχανολόγους ΜηχανικούςΤα δεδομένα του κτιρίου (ακριβής περιγραφή θερμομόνωσης, κατόψεις κλπ) εισάγονται σε ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, και υπολογίζεται η εγκατάσταση της θέρμανσης δαπέδου, σύμφωνα με τον νέο ευρωπαικό κανονισμό DIN EN 12831.Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ακολουθεί η εκπόνηση του κατασκευαστικού σχεδίου της θέρμανσης δαπέδου. Με οδηγό το σχέδιο αυτό, θα γίνει τελικά η κατασκευή της εγκατάστασης θέρμανσης δαπέδου και η διαμόρφωση των κυκλωμάτων της, από εξειδικευμένους κατασκευαστές του συστήματος HAKA GERODUR.


  Συνημμένα αρχεία:

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ

  ΜΕΛΕΤΗ

Τσιμεντοκόνια - Αρμοί

Η διάστρωση της τσιμεντοκονίας απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και καλή συμπύκνωση, ώστε να μην παραμείνουν μέσα στην μάζα της κενά (που επηρεάζουν αρνητικά την συμπεριφορά της) και να προκύψει τελική επιφάνεια λεία, ομαλή και επίπεδη, έτοιμη να δεχθεί την τελική επίστρωση (κολλητό ή κολυμβητό δάπεδο)

Το πάχος της τσιμεντοκονίας πάνω από το ψηλότερο σημείο του σωλήνα του κυκλώματος , δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο των 45mm και μεγαλύτερο των 80mm

Η ανάγκη προσθήκης οπλισμού (δομικό πλέγμα Τ131) πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση.

Η τσιμεντοκονία πρέπει να περιβάλλει πλήρως τον σωλήνα του κυκλώματος. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχει τοποθετηθεί ο σωλήνας 10mm πάνω από την επιφάνεια της θερμομονωτικής στρώσης.

Bελτιωτικο γαλάκτωμα (ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΚΡΟ ΜΠΕΤΟΝ ΘΔ)

γαλακτωμα ΧΑΜΗΛΟΥ ΥΨΟΥΣ τσιμεντοκονιας

Η άμμος, κατά προτίμηση χαλαζιακή ή από σκληρούς ασβεστόλιθους, πρέπει να προέρχεται από λατομείο και να είναι απαλλαγμένη από επιβλαβείς προσμίξεις όπως πηλό, φυτικά και άλλα οργανικά κατάλοιπα, σαθρά υλικά κτλ. Το νερό πρέπει να είναι καθαρό και να προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης. Όταν χρησιμοποιούνται οπλισμοί θα πρέπει να είναι καθαροί και όχι οξειδωμένοι.

Η παρασκευή των κονιαμάτων πρέπει να γίνεται με μηχανικό αναμικτήρα. Ανάμιξη με τα χέρια απαγορεύεται. Ο αναμικτήρας πρέπει να είναι καθαρός και πριν από τη χρήση του να πλένεται. Επίσης, να πλένεται τουλάχιστον κάθε 3 ώρες εφόσον λειτουργεί συνεχώς. Το παρασκευαζόμενο κονίαμα δεν επιτρέπεται να παραμείνει στον αναμικτήρα περισσότερα από 3 λεπτά κατά την ανάμιξη ή μετά την ολοκλήρωσή της.

Το κονίαμα πρέπει να είναι ομοιογενές και ομοιόμορφο, συνεκτικό και εργάσιμο και να φυλάσσεται μέχρι να καταναλωθεί σε μεταλλικά δοχεία σε συνθήκες τέτοιες, ώστε να αποκλείεται ο διαχωρισμός του και να μην επηρεάζεται η πήξη του από απώλεια νερού. Πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε πριν αρχίσει η πήξη του.

Κονίαμα που έχει χρησιμοποιηθεί ή που είναι επαναεπεξεργασμένο (αναγεννημένο) ή έχει αρχίσει να σκληρύνεται, πρέπει να απομακρύνεται από το έργο.

Διάστρωση του κονιάματος με θερμοκρασίες κάτω των +5ο C ή άνω των +30ο C δεν επιτρέπεται!

Το διαστρωμένο κονίαμα πρέπει να προφυλάσσεται για χρονικό διάστημα τόσο, ώστε η πήξη του να γίνεται ομαλά και ομοιόμορφα, κάτω από ομαλές συνθήκες περιβάλλοντος και χωρίς να είναι εκτεθειμένο σε ισχυρά ρεύματα αέρα.

Αρμοί διαστολής είναι απαραίτητοι σε επιφάνειες που

 • είναι μεγαλύτερες των 40m²
 • έχουν μια πλευρά μεγαλύτερη των 8m
 • η αναλογία πλευρών ξεπερνά το 1:2,5
 • σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όπου η γεωμετρία του δαπέδου το επιβάλλει

Επιπρόσθετα για τις συνθήκες παρασκευής, διάστρωσης και σκλήρυνσης της τσιμεντοκονίας, πρέπει να εφαρμόζονται όσα ισχύουν γενικά για την παρασκευή, κατεργασία και προστασία κατά την σκλήρυνση των κονιαμάτων (συνθήκες περιβάλλοντος, διακοπές εργασίας κλπ)

Τελικό δάπεδο - Ανάλυση κόστους

 • To τελικό δάπεδο (επίστρωση) μπορεί να είναι μάρμαρο, καραμικά πλακίδια, ξύλο ή μοκέτα.Με την ενδοδαπέδια θέρμανση είναι δυνατό να συνδιαστούν όλα σχεδόν τα υλικά τελικών επιστρώσεων χωρίς προβλήματα αρκεί να εφαρμοστούν πιστά οι οδηγίες του κατασκευαστή της εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης και του προμηθευτή των υλικών επίστρωσης.

  Κατά την επιλογή της επίστρωσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη η θερμική αντίσταση του υλικού τελικής επίστρωσης, που εκφράζει την μονωτική του ικανότητα. Περισσότερη τεχνογνωσία απιτούν τα ξύλινα δάπεδα

  Ειδικά για τα ξύλινα δάπεδα, χρησιμοποιείται ξυλεία με περιορισμένη περιεκτικότητα σε υγρασία και με την εγγύηση της προμηθεύτριας εταιρίας. Η υγρασία του ξύλου πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10%.

  Για την τοποθέτηση των σανίδων πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικές κόλλες, κατάλληλες για τοποθέτηση πάνω σε εγκαταστάσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης, που προσφέρονται ή συνιστούνται από τους προμηθευτές ξυλείας.

   

   

  Κατασκευή συστήματος:

  1.    σοβάς
  2.    σοβατεπί
  3.    περιμετρική θερμοηχομονωτική ταινία
  4.    δάπεδο
  5.    θερμομπετόν
  6.    σωλήνας HAKATHERM PE-Xc
  7.    κίτρινη πλάκα με ενσωματωμένη θερμική και ηχιτική μόνωση
  8.    φράγμα υδρατμών για προστασία από την υγρασία
  9.    πλάκα μπετον

   

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΞΥΛΙΝΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ

  Το ξύλινο δάπεδο τοποθετείται κολλητό ή κολυμβητό πάνω σε επιφάνεια απόλυτα επίπεδη, λεία και καθαρή. Αν αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται, τότε θα πρέπει να υποστεί η επιφάνεια την απαραίτητη προεργασία (στοκάρισμα, λείανση, καθαρισμός κτλ.) πριν αρχίσει η τοποθέτηση του δαπέδου.

  Το κολλητό δάπεδο εφαρμόζεται με απευθείας κόλληση των σανίδων πάνω στο υπόστρωμα (τσιμεντοκονία). Στην περίπτωση αυτή οι αρμοί της τσιμεντοκονίας συνεχίζονται και στην επίστρωση. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή τοποθέτηση παίζει η επιλογή της κατάλληλης κόλλας (πάνος 1χιλ.). Το κολυμβητό δάπεδο εφαρμόζεται χωρίς κόληση πάνω στην τσιμεντοκονία, αλλά με την παρεμβολή λεπτού μονωτικού φύλλου από κυματιστό χαρτί, φελλό κτλ. Οι σανίδες κολλιουνται μόνο μεταξύ τους. Οι αρμοί της τσιμεντοκονίας δε συνεχίζονται στην επίστρωση. Αρμός 5χιλ. πρέπει να αφήνεται στην περίμετρο του δαπέδου, στις θέσεις των θυρών καθώς και στις γραμμές αλλαγής υλικού επίστρωσης.

  Για το γέμισμα των αρμών και την κάλυψή τους διατίθενται από τους προμηθευτές των ξύλινων δαπέδων ειδικά προϊόντα (σφραγιστικά κορδόνια, αρμοκάλυπτρα), κατάλληλα για εφαρμογή πάνω σε εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

  Η επιτυχία του συνδυασμού της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με το ξύλινο δάπεδο εξαρτάται από την υγρασία που έχει το υπόστρωμα (τσιμεντοκονία) κατά την τοποθέτηση της επίστρωσης. Αυτή θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερη από την ανεκτή υγρασία του ξύλου (6-10%), για να μην επηρεάσει τη συμπεριφορά της επίστρωσης (φουσκώματα, σκασίματα, ξεκόλλημα) κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης.

  Η τσιμεντοκονία αφήνεται να υποστεί φυσικά σκλήρυνση και ξήρανση επί 21 ημέρες από τη διάστρωσή της. Κατόπιν η εγκατάσταση τίθεται σε λειτουργία επί 14 ημέρες και η θερμοκρασίας της αυξάνεται κατά 5ο C κάθε ημέρα μέχρι να φτάσει στα 2/3 της μέγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας. Κατά τις τελευταίες 5 ημέρες η θερμοκρασία λειτουργίας διατηρείται σταθερή στο μέγιστο (45ο C). Η εγκατάσταση πρέπει να λειτουργεί σταθερά σε 24ωρη βάση και ο χώρος πρέπει να αερίζεται καλά κατά τη διάρκεια της ξήρανσης (21 + 14 ημέρες).

  Η λειτουργία της εγκατάστασης σταματά 2 ημέρες πριν από την έναρξη της τοποθέτησης της επίστρωσης.

  Η εφαρμογή της επίστρωσης πρέπει να γίνεται με θερμοκρασία χώρου όχι μικρότερη από 15ο C και υγρασία χώρου μεταξύ 50 και 60%.

  Ο παραπάνω τρόπους ξήρανσης ακολουθείται πιστά, ανεξάρτητα από την αποχή του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες.

  Κατά την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η θέρμανση του δαπέδου πρέπει να αυξάνεται σταδιακά κατά 5ο C  κάθε ημέρα μέχρι την ανώτερη τελική θερμοκρασία (28ο C). Αυτό πρέπει να γίνεται για κάθε θερμαντική περίοδο.

  Κατά τη λειτουργία του συστήματος πρέπει να αποφεύγεται η υπέρβαση της μέγιστης τελικής θερμοκρασίας της επιφάνειας του ξύλινου δαπέδου (28ο C).

 ΕΙΔΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ
Α’ Φάση1. Υλικά κατακόρυφων σωλήνων και πινάκων. Περιλαμβάνει όλα τα υλικά μεταξύ του λεβητοστασίου και των ενδοδαπέδιων σωληνώσεων. Εξαρτάται από την απόσταση του λεβητοστασίου μέχρι τους πίνακες και την  ποιότητα των πινάκων και των συλλεκτών.  
2. Εργατικά
Τοποθέτηση
  
Β’ Φάση3. Υλικά ολοκληρωμένου συστήματος.
Περιλαμβάνονται ηχομονωτικές πλάκες, σωλήνες, μονωτικές ταινίες, πλέγματα, στηρίγματα, νάιλον κτλ.
Οι εταιρίες υλικών προσφέρουν δωρεάν τη μελάτη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και παράλληλα προ-υπολογίζουν το κόστος των υλικών τους
  
4. Εργατικά διάστρωσης συστήματος.
Όποιος αναλαμβάνει το κόστος της συνολικής τοποθέτησης πριν γίνει η διάστρωση της τσιμεντοκονίας
  
5. Τσιμεντοκονία.
Αποτελείται από άμμο, τσιμέντο και υγρό πρόσμικτο.
  
6. Εργατικά διάστρωσης τσιμεντοκονίας.
Το κόστος περιλαμβάνει τα εργατικά μέχρι την παράδοση της τελικής επιφάνειας πριν την καλή στρώση του τελικού δαπέδου.
  
Γ’ Φάση7. Υλικά λεβητοστασίου.
Το κόστος λεβητοστασίου είναι ίδιο όπως σε όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης
  
8. Εργασίες λεβητοστασίου.
Οι αμοιβές των τεχνικών είναι οι ίδιες όπως σε όλα τα άλλα συστήματα και υπολογίζονται για όλες τις εργασίες μέχρι την πλήρη παράδοση του λεβητοστασίου
  
ΣΥΝΟΛΟ  
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 

Άλλα Προϊόντα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτά τα προϊόντα