Menu

Εταιρεία

logo

Alphatech σημαίνει εγγύηση και τεχνογνωσία

Έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον κλιματισμό την ψύξη και τη θέρμανση.

Επικεντρωνόμαστε στην παροχή άριστων υπηρεσιών σε κάθε πελάτη μας. Από το πρώτο τηλεφώνημα μέχρι την τελευταία συμβουλή, θέλουμε να αισθάνεστε άνετα και να είστε σίγουροι ότι συνεργάζεστε με μια ομάδα επαγγελματιών που έχουν κατά νου το συμφέρον σας.  Εξυπηρετούμε επιτυχημένα πάνω από 40 χρόνια επαγγελματίες και εμπόρους που ασχολούνται με Κλιματισμό – Θέρμανση – Ενδοδαπέδια θέρμανση και Υδραυλικά εξαρτήματα. 

Η ιστορία

1980
Η αρχή
Η δραστηριότητα της ALPHATECH ξεκινά το μακρινό 1980. Τότε ο μέχρι πρότινος διαχειριστής, κ. Καραγεβρέκης Πελοπίδας (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ) ιδρύει την πρώτη επιχείρηση με αντικείμενο μελέτες και εγκαταστάσεις πρωτοποριακών συστημάτων θέρμανσης/ύδρευσης. Εισάγει από τη Γερμανία, το πρωτοπόρο για την εποχή και την αγορά της Βόρειας Ελλάδας, σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της THYSSEN-POLYMER. Από τότε, το σύστημα αυτό τοποθετείται σε εκατοντάδες κατοικίες, σχολεία, εκκλησίες, ξενοδοχεία και λοιπά κτίρια σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κατέχει πλέον ηγετική θέση στα προηγμένα συστήματα θέρμανσης.
1980
1999
Αναβάθμιση – Συνεργασία HAKA GERODUR
Η ALPHATECH αναβαθμίζεται με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, και την είσοδο δύο ακόμη έμπειρων στελεχών, του κ. Ιωσήφ Μανούση (Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΠ) ,και του κ. Γεώργιου Γαλάνη (Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ). Την ίδια χρονιά η εταιρεία υιοθετεί το ποιοτικότερο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης HAKATHERM της Γερμανο-Ελβετικής Haka-Gerodour, το οποίο διατηρεί σε αποκλειστικότητα μέχρι και σήμερα!
1999
2002
Συνεργασία IVAR
Τα επόμενα χρόνια αποτελούν περίοδος τεχνολογικής ανάπτυξης για την ALPHATECH, καθώς ξεκινάει τη συνεργασία της και με την Ιταλική IVAR, διανέμοντας σε αποκλειστικότητα τη γκάμα της εταιρείας στην Ελλάδα, με πρωτοποριακά υδραυλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων πρεσσαριστών εξαρτημάτων και των θερμοστατικών κεφαλών energy class A.
2002
2012
Συνεργασία ATMOS
Συνεχίζοντας την έως πρότινος άνοδό της, αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της τσέχικη εταιρείας ATMOS, και προωθεί για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τους λέβητες πυρόλυσης ξύλου & pellet!
2012
2013
Ανοδική πορεία και συνεργασία Panasonic
Δεδομένου της αυξητικής τάσης στην αγορά για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ALPHATECH ξεκινά την αποκλειστική διανομή των αντλιών θερμότητας AQUAREA της Ιαπωνική Panasonic. Η κίνηση αυτή γίνεται με γνώμονα τη συνέχιση παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων θέρμανσης-δροσισμού, δεδομένου της άψογης συνεργασίας των αντλιών θερμότητας με την θέρμανση δαπέδου. Αντλίες θερμότητας αέρα νερού και ηλιακά, αποτελούν πλέον αντικείμενα που εντάσσονται κατά προτεραιότητα στις δραστηριότητες της ALPHATECH.
2013
2014
Νέα διοίκηση
Μετά την αφυπηρέτηση του ιδρυτή, η εταιρεία παίρνει πλέον τη σημερινή της νομική μορφή ALPHATECH A.E.B.E. Παράλληλα αναλαμβάνουν ως διευθύνοντες σύμβουλοι στο νέο σχήμα της εταιρείας οι υιοί του ιδρυτή, ο κ. Καραγεβρέκης Στέφανος (Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΘ) και ο κ. Καραγεβρέκης Αθανάσιος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΔΠΘ).
2014
2016
Συνεργασία Italtherm
Στη συνέχεια η εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας γνωρίζει μια πρωτοφανή ανοδική πορεία, εισάγοντας κατ’ αποκλειστικότητα και διαθέτοντας στην ελληνική αγορά πολλά νέα καινοτόμα προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, συνεργάζεται με την Ιταλική Italtherm και ξεκινά την αποκλειστική εισαγωγή των λεβητών φυσικού αερίου συμπύκνωσης CITY CLASS & CITY OPEN, με ηλεκτρονική αντιστάθμιση καιρού και βαθμό απόδοσης 108%
2016
2019
Επέκταση συνεργασίας Panasonic
Η ALPHATECH επεκτείνει ακόμη περισσότερο την γκάμα των προϊόντων της, αναπτύσσοντας την συνεργασία της με την Ιαπωνική Panasonic, και εισάγει πλέον όλη τη γκάμα της PANASONIC HEATING AND COOLING SOLUTIONS! Αυτή περιλαμβάνει κλιματιστικά ενεργειακής κλάσης Α+++, fan-coil AC & EC αλλά και Chiller!
2019
Πάντα με γνώμονα την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ συνεργατών, η εταιρεία, φρόντιζε και φροντίζει πάντα να διαθέτει μόνο κορυφαία τεχνολογικά προϊόντα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Η πλήρης τεχνική υποστήριξη της ALPHATECH συνοδεύει όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα που διακινεί στην Ελλάδα, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης (after - sales service).
Πάνω από 800 ευχαριστημένοι πελάτες σε όλη την Ελλάδα

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε?

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας λύσουμε τις απορίες

Αποκλειστικοί

Αντιπρόσωποι