ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ PELLET ATMOS

Οι λέβητες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο καυστήρας να είναι ενσωματωμένος στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του λέβητα, λειτουργώντας ως εναλλάκτης θερμότητας, ο οποίος αντλεί pellet από τη δεξαμενή αποθήκευσης μέσω ενός κοχλιωτού μεταφορέα (αναρρόφηση). Η δεξαμενή καυσίμου βρίσκεται δίπλα στο λέβητα ή σε ένα διπλανό δωμάτιο και μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος (τα τυπικά μεγέθη είναι 250, 500 ή 1000 lt).
Ένα μέρος του λεβητοστασίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση των pellet πριν μεταφερθούν στον καυστήρα.

Ο καυστήρας λειτουργεί πλήρως αυτόματα ως εξής: Εάν ενεργοποιηθεί ο καυστήρας (προκύψει ανάγκη θέρμανσης), η αναρρόφηση εισάγει pellet στο στόμιο του καυστήρα και τα «καίει» χρησιμοποιώντας μια αντίσταση. Μετά από επαρκή καύση pellet, ο καυστήρας ρυθμίζεται στην καθορισμένη έξοδο όπου παραμένει μέχρι να θερμανθεί το σύστημα. Στη συνέχεια, ο καυστήρας σβήνει και τα pellet στον θάλαμο καυστήρα καίγονται. Όλος ο κύκλος επαναλαμβάνεται ξανά όποτε απαιτείται θέρμανση.

Η έξοδος του λέβητα και άλλες λειτουργίες του καυστήρα ελέγχονται ηλεκτρονικά, γεγονός που επιτρέπει την προσαρμογή της λειτουργίας του λέβητα σε συγκεκριμένες συνθήκες συστήματος. Η προσθήκη καυσίμου, ο καθαρισμός του θαλάμου καύσης του καυστήρα και η απομάκρυνση της τέφρας πραγματοποιείται μία φορά κάθε 1 με 14 ημέρες, ανάλογα με την ποιότητα των pellet. Στον λέβητα μπορείτε να προσθέσετε την προαιρετική  αυτόματη αφαίρεση τέφρας που εξασφαλίζει ακόμη πιο άνετη λειτουργία.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του λέβητα Pellet D50P είναι ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τον καυστήρα από το λέβητα και να τον αντικαταστήσετε με καπάκι, ώστε να χρησιμοποιηθεί ξύλο για τη θέρμανση του συστήματος. Αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι οι λέβητες DP ATMOS προσφέρουν τον ίδιο βαθμό άνεσης λειτουργίας και χρηστικής αξίας με λέβητες που λειτουργούν με αέριο, προπάνιο-βουτάνιο ή ελαφρύ μαζούτ (LFO). Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι σε σύγκριση με το φυσικό αέριο ή το μαζούτ, αυτοί οι λέβητες χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που κάνουν τις προοπτικές τους πολύ καλές.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΕΒΗΤΩΝ pellet ATMOS:

 • Υψηλή άνεση θέρμανσης
 • υψηλή απόδοση 90% – 93% ανάλογα με τον τύπο των pellet – χαμηλή κατανάλωση καυσίμου
 • Οικολογική καύση – κλάση λέβητα 5 – ČSN EN 303-5, ECODESIGN 2015/1189
 • Αυτόματη λειτουργία και σβήσιμο του λέβητα μετά την εξάντληση του καυσίμου
 • Αυτόματη αφαίρεση τέφρας – σε περίπτωση εγκατάστασης του προαιρετικού αφαιρετή τέφρας
1 – Λέβητας pellet
2 – Καυστήρας pellet
3 – Aναρρόφηση
4 – Δοχείο pellet
5 – Βραχίονας στήριξης αναρρόφησης
6 – Πόρτα λέβητα

ΚΑΥΣΗ pellet

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα έχουν ήδη κάποια εμπειρία στη χρήση ξύλων ή ξύλινων μπρικετών για θέρμανση είτε με λέβητες είτε με τζάκια. Αυτά τα καύσιμα διατίθενται ευρέως σε λογικά καλές τιμές. Ένα νέο προϊόν, που δεν είναι ακόμη γνωστό, είναι τα λεγόμενα pellet, τα οποία παράγονται με παρόμοιο τρόπο όπως οι ξύλινες μπρικέτες, δηλαδή με υψηλή πίεση απορριμμάτων ξύλου (ξηρό πριονίδι και τσιπ). Τα pellet καλής ποιότητας είναι κατασκευασμένα από μαλακό ξύλο χωρίς φλοιό. Τα λεγόμενα λευκά pellet που εξασφαλίζουν απρόσκοπτη λειτουργία του λέβητα.

Τα pellet μπορούν να παραχθούν με τον ίδιο τρόπο από σκληρό ξύλο ή ξύλο με φλοιό που ονομάζονται σκούρα pellet, αλλά αυτά μπορούν να συσσωματωθούν στον θάλαμο καύσης και να προκαλέσουν προβλήματα. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργούνται pellet από άχυρο ή άλλα βιολογικά απόβλητα. (π.χ. pellet παπαρούνας, pellet χλοοτάπητα κ.λπ.). Το πιο σύνηθες μέγεθος pellet είναι με διάμετρο 6, 8 και 9 mm και μήκος 5 έως 25 mm. Η θερμογόνος δύναμή τους είναι περίπου η ίδια με εκείνη των ξύλινων μπρικετών, και κυμαίνεται από 14 έως 19 MJ / kg. Είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύετε τα pellet σε ξηρό μέρος για να αποφύγετε την αλλοίωσή τους.

Αυτόματος λέβητας pellet D21P ATMOS με καυστήρα pellet Atmos A25
+ αναρρόφηση DA 1500
+ δεξαμενή pellet 500 Λίτρα (325kg)

+ Δοχείο αδρανείας με εσωτερικό μπόιλερ για Ζεστό Νερό Χρήσης (ΖΝΧ) και ηλιακό εναλλάκτη

 

ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ pellet ΑTMOS A25/A45/45:

Προκαθορισμένο καύσιμο: καλής ποιότητας pellet με διάμετρο 6 – 8 mm, μήκος 5 – Hořák ATMOS A25 25 mm και θερμογόνο δύναμη 16 – 19 MJ/kg (λευκά pellet).
Oθόνη του καυστήρα: εμφάνιση της τρέχουσας κατάστασης του καυστήρα και προσαρμογή των λειτουργιών του
Τροφοδοσία καυσίμου: με εξωτερική αναρρόφηση τρυπανιού ελεγχόμενο από ηλεκτρονική ρύθμιση του καυστήρα.
Ανάφλεξη καυσίμου: αυτόματη υποβοήθηση από δύο ηλεκτρικούς σπινθήρες ανάφλεξης.

Έλεγχος καυστήρα: με ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου AC07X (AC07) που ελέγχει τη λειτουργία της εξωτερικής αναρρόφησης, δύο σπείρες ανάφλεξης και τον ανεμιστήρα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του λέβητα και του συστήματος θέρμανσης. Το ηλεκτρονικό σύστημα προστατεύεται μέσω του θερμοστάτη ασφαλείας του λέβητα, του θερμοστάτη ασφαλείας στην τροφοδοσία pellet στον καυστήρα, του μετατροπέα ταχύτητας ανεμιστήρα και του φωτοκύτταρου ανίχνευσης φλόγας. Η λειτουργία του καυστήρα υποδεικνύεται στην ηλεκτρονική οθόνη ελέγχου.
Βασικές λειτουργίες του καυστήρα:
Δυνατότητα χρήσης δύο εφεδρικών εξόδων R και R2 για διάφορες εφαρμογές
Δυνατότητα συμμετοχής τεσσάρων διαφορετικών αισθητήρων TS, TV, TK και TSV
TS – αισθητήρας στο κάτω μέρος της δεξαμενής
TV – αισθητήρας στο πάνω μέρος της δεξαμενής
TK – αισθητήρας λέβητα ή μεσαίος αισθητήρας στη δεξαμενή
TSV – αισθητήρας καυσαερίων ή αισθητήρας ηλιακού πλαισίου

 • έλεγχος καυστήρα σύμφωνα με δύο θερμοκρασίες (αισθητήρες) στο δοχείο αδρανείας
 • έλεγχος του ανεμιστήρα λέβητα από τον καυστήρα μέσω της βοηθητικής εξόδου
 • έλεγχος του κυκλοφορητή του λέβητα από τον καυστήρα μέσω της βοηθητικής εξόδου
 • έλεγχος του ηλιακού συστήματος απευθείας από τον καυστήρα
 • αυτόματη εκκίνηση του καυστήρα μετά την καύση ξύλου για λέβητες DCxxSP

Καυστήρες  pellet για λέβητες D25P ATMOS A25 – έξοδος 4,5 – 24 kW

Οι καυστήρες μπορούν να κάψουν μόνο καλής ποιότητας λευκά σφαιρίδια από μαλακό ξύλο χωρίς φλοιό, κυκλικής διατομής ø 6 – 8 mm, μήκος 10 – 25 mm με θερμογόνο δύναμη 16 – 19 MJ/kg. Οι καυστήρες δεν είναι σε θέση να κάψουν σφαιρίδια με υψηλή ιδιότητα συσσωμάτωσης στον θάλαμο καύσης. Σε τέτοια περίπτωση, απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του θαλάμου καύσης ανά μία ημέρα.

Κατάλληλη αναρρόφηση για αυτούς τους καυστήρες είναι:

 • Αναρρόφηση Auger για καυστήρα ATMOS A25 – DA1500 μήκος 1,5 m και διάμετρο 75 mm
 • Αναρρόφηση Auger για καυστήρα ATMOS A25 – DA2000 μήκος 2 m και διάμετρο 75 mm
 • Αναρρόφηση Auger για καυστήρα ATMOS A25 – DA2500 μήκος 2,5 m και διάμετρο 75 mm
 • Αναρρόφηση Auger για καυστήρα ATMOS A25 – DA3000 μήκος 3 m και διάμετρο 75 mm
 • Αναρρόφηση Auger για καυστήρα ATMOS A25 – DA4000 μήκος 4 m και διάμετρο 75 mm

Καυστήρες pellet για λέβητες – D31P, D50P ATMOS A45 – έξοδος 8,5 – 49 kW

Οι καυστήρες μπορούν να κάψουν μόνο καλής ποιότητας λευκά σφαιρίδια από μαλακό ξύλο χωρίς φλοιό, κυκλικής διατομής ø 6 – 8 mm, μήκος 10 – 25 mm με θερμογόνο δύναμη 16 – 19 MJ/kg

Το πλεονέκτημα αυτού του καυστήρα είναι η αυτόματη ανάφλεξη pellet με σπείρα ανάφλεξης που πυροδοτεί το pellet όποτε χρειαστεί. Ο καυστήρας δεν είναι κατάλληλος για να κάψει σκούρα pellets που μπορεί να προκαλέσουν πετρώδη υπολείμματα (εξυαλωμένο άνθρακα). Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται καθαρισμός του θαλάμου καύσης ανά 1 – 3 ημέρες και χάνετε την άνεση μιας τέτοιας θέρμανσης.

Καυστήρες pellet για λέβητα – D80P ATMOS A85 – έξοδος 24 – 80 kW

Στη στάνταρ έκδοση του καυστήρα περιλαμβάνεται σύστημα καθαρισμού τέφρας πνευματικής πιέσεως αέρα, το οποίο καθαρίζει τακτικά τον θάλαμο καύσης του καυστήρα, αμέσως μετά την περίοδο καύσης. Λόγω αυτού του συστήματος, ο θάλαμος καύσης δεν χρειάζεται να ελέγχεται τόσο συχνά. Ο πελάτης μπορεί να τον ελέγχει μία φορά ανά 14 ημέρες έως και ανά 1 μήνα.

Ο καυστήρας A85 περιέχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους μικρότερους καυστήρες ATMOS A25 και A45. Ο λέβητας D80P με καυστήρα A85 πρέπει πάντα να είναι εγκατεστημένος με δοχείο αδρανείας ελάχιστου όγκου 1000 lt. Σε ένα τέτοιο σύστημα προγραμματίζουμε τον καυστήρα να ελέγχεται από δύο θερμοκρασίες (αισθητήρες) στο δοχείο αδρανείας.

Κατάλληλη αναρρόφηση για αυτούς τους καυστήρες είναι:

 • Αναρρόφηση Auger με άξονα για καυστήρα ATMOS A45 / 85 – Μήκος DRA50 1,7 m και διάμετρο 80 mm
 • Αναρρόφηση Auger με άξονα για καυστήρα ATMOS A45 / 85 – Μήκος DRA50 2,5 m και διάμετρο 80 mm
 • Αναρρόφηση Auger με άξονα για καυστήρα ATMOS A45 / 85 – Μήκος DRA50 4 m – και διάμετρο 80 mm
 • Αναρρόφηση Auger με άξονα για καυστήρα ATMOS A45 / 85 – Μήκος DRA50 5 m – και διάμετρο 80 mm

Φλόγα του καυστήρα pellet ATMOS A25 στο λέβητα pellet D21P

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΕΒΗΤΩΝ

Διαστάσεις

Τεχνικά Χαρακτηρηστικά

Τεχνικά Φυλλάδια:

Λέβητες Pellet/Ξύλου DP ATMOS

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΥΡΟΛΥΣΗΣ ΞΥΛΟΥ με ενσωματωμένο Βρόγχο Ψύξης

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ:
Οι λέβητες λειτουργούν βάσει της αρχής της αεριοποίησης του καυσίμου στον πάνω θάλαμο αποθήκευσης, όπου σχηματίζεται ένα λαμπερό στρώμα άνθρακα υψηλής θερμοκρασίας. Η θέρμανση των ξύλων προκαλεί έκκληση αέριων υδρογονανθράκων. Οι ανεμιστήρες αναγκάζουν το μίγμα υδρογονανθράκων και αέρα να διέλθει από το πυρακτωμένο αυτό στρώμα άνθρακα. Έτσι προκαλείται η τέλεια καύση και η δημιουργία φλόγας στον κάτω θάλαμο. Η ροή του αέρα από πάνω προς τα κάτω (αντίθετα με τους συμβατικούς ξυλολέβητες) έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή ανάφλεξη των ξύλων και τον καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία νερού, τότε στον πάνω θάλαμο (αποθήκευσης ξύλου) σταματάει η ροή αέρα, οπότε δεν υπάρχει σπατάλη καυσίμου. Η αρχή αυτή επιτρέπει την καύση όλων των ειδών ξυλείας με υψηλή απόδοση (81-88%).

Περιβάλλον

 Η αντίστροφη καύση και ένας κεραμικός θάλαμος καύσης επιτρέπουν τέλεια καύση με ελάχιστες εκπομπές ρύπων. Οι λέβητες συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων σύμφωνα με την Οδηγία Αρ. 13/2002 του Τσεχικού Υπουργείου Περιβάλλοντος. Συμμορφώνονται με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 303-5 και το σύνολο των λεβήτων στην κατηγορία 3, 4, 5, EKODESIGN 2015/1189.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
Οι λέβητες ATMOS έχουν υψηλή απόδοση, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ανταγωνιστική τιμή.
Το σώμα του λέβητα είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας χαλυβδοέλασμα. Οι λέβητες πυρόλυσης ξύλου χρησιμοποιούν το καύσιμο το οποίο ήταν είναι και θα είναι το οικονομικότερο, και σε συνδυασμό με την τέλεια καύση τους, είναι οικονομικότεροι από τους άλλους ξυλολέβητες της αγοράς.Υψηλή απόδοση = χαμηλή κατανάλωση καυσίμου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:
Η πυρόλυση του ξυλού (αντίστροφη καύση) λαμβανει χώρα στον κάτω θάλαμο (φλογοθάλαμο), όπου οδηγείται η φλόγα με βεβιασμένη κίνηση του αέρα, που την προκαλεί ο ανεμιστήρας αναρρόφησης.


Άνω θάλαμος


Κάτω θάλαμος


Πυρόλυση σε λειτουργία

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

 • Ελεγχόμενος ανεμιστήρας αναρρόφησης
 • Ο ανεμιστήρας εξασφαλίζει σταθερή και αποτελεσματική καύση
 • Ο ανεμιστήρας αναρρόφησης εμποδίζει τη διαφυγή καπνού στο λεβητοστάσιο και εξασφαλίζει αποτελεσματική καύση
 • Μετά την εξάντληση του καυσίμου ο θερμοστάτης καυσαερίων διακόπτει τη λειτουργία του ανεμιστήρα
 • Θάλαμος μεγάλης χωρητικότητας ξύλου
 • Δυνατότητα τροφοδότησης με ξύλα μεγάλου μήκους
 • Επίπεδες διαδρομές καπναερίων
 • Διαδρομές προθέρμανσης υψηλής θερμοκρασίας του πρωτεύοντος και του δευτερεύοντος αέρα
 • Εύκολη λειτουργία και εύκολος καθαρισμός
 • Απομάκρυνση στάχτης χωρίς κάπνισμα
 • Τέλεια πρόσβαση για καθάρισμα του λέβητα
 • Μικρές διαστάσεις και στιβαρή κατασκευή
 • Υψηλή ποιότητα
 • Ελκυστική τιμή
 • Απλή λειτουργία και εξαιρετική απόδοση
 • Φλογοθάλαμος επενδυμένος με υψηλής ποιότητας κεραμικές πλάκες
 • Ανεμιστήρας αναρρόφησης
 • Βρόγχος ψύξης για την προστασία από υπερθέρμανση

Λέβητες πυρόλυσης DC 70-150 kW

Οι οικολογικοί λέβητες πυρόλυσης ξύλου της ATMOS DC 70S, DC 100, DC105 S και DC 150S έχουν σχεδιαστεί για μεγάλες κατοικίες, επιχειρήσεις και παρόμοια κτίσματα. Οι λέβητες είναι κατασκευασμένοι αποκλειστικά για καύση ξύλου. Η καύση μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιοδήποτε ξύλο, ιδιαίτερα με τμήματα ξύλου μήκους 700 έως 1000 mm και διαμέτρου 80 έως 150 mm, ανάλογα με τον τύπο του λέβητα. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξυλεία μεγαλύτερης διαμέτρου με τη μορφή μεγάλων μπλοκ, η οποία μειώνει ελαφρά την ονομαστική ισχύ του λέβητα, αλλά παρατείνει σημαντικά τον χρόνο καύσης. Οι λέβητες έχουν σχεδιαστεί για να καίνε συμπληρωματικά πριονίδι και μικρών διαστάσεων απόβλητα ξύλου, σε μια αναλογία της τάξης του 10%. Αποτελείται από ευρύχωρους θαλάμους, με αποτέλεσμα την οικονομία χρόνου και κόπου του τελικού χρήστη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι λέβητες ATMOS πρέπει να συνδέονται μέσω της βαλβίδας θερμορύθμισης LADDOMAT 22 ή ESBE για να διατηρείται στο λέβητα η ελάχιστη θερμοκρασία επιστροφής νερού στους 65 ° C. Η θερμοκρασία προσαγωγής νερού του λέβητα πρέπει να διατηρείται μόνιμα μεταξύ 80 – 90 ° C. Η προεπιλεγμένη διαμόρφωση όλων των λεβήτων περιλαμβάνει κύκλωμα ψύξης για την αποφυγή υπερθέρμανσης. Συνιστούμε την εγκατάσταση λεβήτων με δεξαμενές συσσώρευσης (buffer).

 Πιστοποίηση

Όλοι οι λέβητες ATMOS είναι πιστοποιημένοι σε εργαστήρια δοκιμών για τις χώρες προορισμού τους: Κρατικό εργαστήριο δοκιμών Brno, TÜV Μόναχο – Γερμανία, Λιθουανία, Ουκρανία, Σουηδία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα – EN 303-5.
Προστατεύεται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (Patent protected).

ΕΛΕΓΧΟΣ:

 • Θερμοστατική βαλβίδα ρύθμισης αέρα καύσης Honeywell
 • Θερμοστάτης λέβητα
 • Θερμοστάτης ασφαλείας
 • Θερμοστάτης καυσαερίων-διακόπτει τη λειτουργία του ανεμιστήρα μόλις τελειώσουν τα καύσιμα.


Ανεμιστήρας καυσαερίων
Ελαχιστοποιεί τον καπνό κατά
τη τροφοδοσία και τη λειτουργία του λέβητα


Προστασία υπερθέρμανσης – βρόχος ψύξης

Ρύθμιση Λεβητών

Η ισχύς ελέγχεται με μια βαλβίδα ασφαλείας που λειτουργεί με τον ρυθμιστή βυθίσματος, τύπου FR 124, ο οποίος ανοίγει ή κλείνει αυτόματα τη βαλβίδα ασφαλείας σύμφωνα με μια καθορισμένη θερμοκρασία εξόδου νερού (80 – 90 ° C). Κατά τη ρύθμιση του ρυθμιστή ισχύος, πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή επειδή ο ρυθμιστής έχει μια άλλη σημαντική λειτουργία εκτός από τη ρύθμιση ισχύος – προστατεύει επίσης το λέβητα από την υπερθέρμανση. Ένας θερμοστάτης ελέγχου που βρίσκεται στον πίνακα του λέβητα ρυθμίζει τον ανεμιστήρα σύμφωνα με μια καθορισμένη θερμοκρασία (75 – 85 ° C).  Η θερμοκρασία στον θερμοστάτη ελέγχου πρέπει να ρυθμιστεί κατά 5 ° C χαμηλότερα, και όχι στον ρυθμιστή FR 124.

Ο λέβητας λειτουργεί με μειωμένη ισχύ ακόμη και χωρίς ανεμιστήρα – η θέρμανση δεν χάνεται όταν αποτύχει η ηλεκτρική ενέργεια (blackout). Με έως και 70 τοις εκατό της ονομαστικής ισχύς του, ο λέβητας μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς εξαεριστήρα.

Πάνελ τυπικής ρύθμισης

Σύνθεση πάνελ:

Κύριος διακόπτης, θερμοστάτης ασφαλείας, θερμόμετρο, θερμοστάτης ρυθμιστή και θερμοστάτης καύσης
Η ηλεκτρομηχανική ρύθμιση είναι η βέλτιστη λύση για εύκολη διαχείριση της λειτουργίας του λέβητα (εξαεριστήρας).
Ο σχεδιασμός του πάνελ με τυπική ρύθμιση είναι βασικός σχεδιασμός για όλους τους λέβητες που παράγονται.

 Πάνελ με ηλεκτρονική ρύθμιση ATMOS ACD 01

Σύνθεση πάνελ:

Κύριος διακόπτης, θερμοστάτης ασφαλείας, ασφάλεια 6.3A και ηλεκτρονική ρύθμιση ACD 01
Ο ρυθμιστής αντιστάθμισης είναι εξοπλισμένος με λειτουργίες για τη διαχείριση της λειτουργίας του λέβητα (εξαεριστήρα), της αντλίας στο κύκλωμα λέβητα, δύο κυκλωμάτων θέρμανσης, θέρμανσης νερού λειτουργίας και διαχείρισης ηλιακής θέρμανσης.
Ο σχεδιασμός του πάνελ με ενσωματωμένη ηλεκτρονική ρύθμιση ACD 01 παράγεται ως παραλλαγή για λέβητες DC25S, DC32S, DC25GS.

Κάθε λέβητας μπορεί να εξοπλιστεί στην τελική του θέση με ηλεκτρονικό ρυθμιστή ATMOS ACD 01 για τη διαχείριση ολόκληρου του συστήματος θέρμανσης, ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες και τις θερμοκρασίες δωματίου. Ο ίδιος ο λέβητας μπορεί επίσης να διαχειριστεί αυτή τη ρύθμιση μέσω εξαεριστήρα με πολλές άλλες λειτουργίες.


ATMOS Λέβητας Ξύλου

Μέγεθος θαλάμου τροφοδοσίας

Διάγραμμα Λέβητα:

Υπόμνημα:

Διαστάσεις:

* το πλάτος του λέβητα είναι 555 mm μετά την αποσυναρμολόγηση των πλευρικών καλυμμάτων

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τεχνικά Φυλλάδια:

Λέβητες Πυρόλυσης DC 25-50kW

Λέβητες Πυρόλυσης 70-150kW

Λέβητες Pellet COMPACT PX ATMOS

Οι λέβητες ζεστού νερού ATMOS D10PX, D15PX, D20PX και D25PX έχουν σχεδιαστεί για άνετη θέρμανση οικογενειακών σπιτιών, εξοχικών κατοικιών και άλλων κτιρίων με pellet. Οι λέβητες παρέχονται ως πλήρης συσκευή με ενσωματωμένο μεταφορέα, δεξαμενή pellet με όγκο 65 l / 175 l / 215 l και καυστήρα pellet ATMOS A25. Η συμπαγής λύση τους επιτρέπει την εγκατάσταση σε μικρά λεβητοστάσια.

 

Οι λέβητες D10PX, D15PX, D20PX και D20PX πληρούν την 5η κατηγορία εκπομπών (κλάση ενεργειακής απόδοσης A +), Ekodesign.

Κατασκευή Λέβητα
Είναι σχεδιασμένοι για ηλεκτρονικά ελεγχόμενη καύση pellet με αυτόματη ανάφλεξη καυσίμου. Ο καυστήρας pellet ενσωματώνεται στο μπροστινό μέρος του λέβητα στην πόρτα του κάτω θαλάμου καύσης. Αυτός ο θάλαμος χρησιμοποιείται επίσης ως χώρος για τέφρα. Σωληνοειδής εναλλάκτης με τμηματικά επιβραδυντικά με λειτουργία ακατέργαστου καθαρισμού χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί τοποθετείται στο πίσω μέρος του λέβητα.

Το σώμα του λέβητα είναι κατασκευασμένο ως συγκολλήσεις από χαλύβδινα φύλλα πάχους 3 – 6 mm. Μόνωση από έξω με μεταλλική τσόχα που βρίσκεται κάτω από τα μεταλλικά καλύμματα του εξωτερικού λέβητα.

Στο πάνω μέρος βρίσκεται μια δεξαμενή καυσίμου από την οποία τα pellet μεταφέρονται στον καυστήρα με βιδωτό μεταφορέα. Η μέτρηση καυσίμου ελέγχεται πλήρως αυτόματα. Στο μπροστινό μέρος του λέβητα υπάρχει ένα πάνελ με τον κύριο διακόπτη, τον διακόπτη του καυστήρα pellet (L2), έναν θερμοστάτη λειτουργίας (χειρισμός), έναν θερμοστάτη ασφαλείας, ένα θερμόμετρο και μια ασφάλεια 6,3 Α.

Οι λέβητες DxxPX είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρα εξάτμισης (εκτός από τον D10PX).

Ο λέβητας δεν διαθέτει βρόγχο ψύξης κατά της υπερθέρμανσης καθώς χάρη στη μικρή ποσότητα καυσίμου στον καυστήρα δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του λέβητα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Pellet boiler D10PX, D15PX, D20PX and D25PX

Πλεονεκτήματα των νέων Λεβήτων pellet compact ATMOS:

 • Μειωμένες διαστάσεις για μικρότερα λεβητοστάσια
 • Όλα σε ένα – λέβητας, δοχείο αποθήκευσης pellet, αναρρόφηση και καυστήρας
 • Ευρύχωρη κεραμική δεξαμενή καύσης
 • Ανεμιστήρας εξαγωγής καυσαερίων (εκτός του D10PX)
 • Κυλινδρικός εναλλάκτης θερμότητας με δυνατότητα λειτουργίας καθαρισμού
 • Υψηλή απόδοση (πάνω από 90%)
 • Υψηλή άνεση στη θέρμανση – αυτόματη λειτουργία λέβητα
 • Άνετη αφαίρεση στάχτης – εύκολος καθαρισμός μόνο από μπροστά
 • Μικρό μέγεθος και χαμηλό βάρος
 • Δυνατότητα εξοπλισμού του λέβητα με πνευματική τροφοδοσία pellet
 • Δυνατότητα εξοπλισμού του λέβητα με πνευματικό σύστημα καθαρισμού
 • Οικολογικός καυστήρας – κλάση λέβητα 5 – ČSN EN 303-5, ECODESIGN 2015/1189


Δοχείο αποθήκευσης pellet

Πίνακας ελέγχου και σωλήνας σύνδεσης
από τον μεταφορέα


Θάλαμος καύσης με κεραμικά τούβλα


Ανοιγμένος Θάλαμος καύσης με καυστήρα ATMOS A25


Σωληνωτός εναλλάκτης θερμότητας με τμηματικούς επιβραδυντές


Ανεμιστήρας εξάτμισης (εκτός D10PX) και λαιμός καπνοδόχου καυσαερίων 

 

  Συνημμένα αρχεία:

Λέβητες Pellet Compact Px Atmos

Επίσημοι Συνεργάτες

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

Τα προϊόντα μας μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ