Menu

Οικονομική Ενδοδαπέδια Θέρμανση: Ανακαλύπτοντας τις Παγίδες

Έχεις ακούσει την φράση, το φθηνό, είναι πολλές φορές ακριβό?

Η ενδοδαπέδια θέρμανση αντιπροσωπεύει μία από τις πιο αποδοτικές και οικονομικές μεθόδους θέρμανσης για τους χώρους κατοικίας και επιχειρηματικής χρήσης. Ωστόσο, όπως κάθε τεχνολογία, και η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν είναι απαλλαγμένη από πιθανές παγίδες στις οποίες μπορεί να πέσει ένας επαγγελματίας προσπαθώντας να «κλείσει» τη δουλειά με τον πελάτη του. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την οικονομική ενδοδαπέδια θέρμανση και τις παγίδες που ενδέχεται να κρύβει.

 

Ορισμός της Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα σύστημα θέρμανσης που εγκαθίσταται κάτω από το δάπεδο ( πλακάκι, ξύλο, laminate, κλπ) και λειτουργεί με τη μεταφορά θερμότητας από την ειδικά κατασκευασμένη σωλήνα προς τις επιφάνειες. Η οικονομική ενδοδαπέδια θέρμανση Είναι ένα σύστημα που προσφέρει αποδοτική θέρμανση με χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης.

Οικονομία και αξιοπιστία: Οι δύο λέξεις κλειδί στην ενδοδαπέδια θέρμανση

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για να θεωρηθεί ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης οικονομικό και αξιόπιστο, δεν είναι μόνο η τιμή του αλλά και η ποιότητα των υλικών του, σε συνδυασμό με την τεχνολογία κατασκευής τους.   

Η ενδοδαπέδια θέρμανση HAKA GERODUR υπερέχει από παρόμοιες επειδή είναι η μόνη που διαθέτει σωλήνα ο οποίος αναγράφει επάνω του το Made In Germany[KA1] . Κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εργοστάσιο της HAKA GERODUR στη Γερμανία, είναι πιστοποιημένος και προσφέρει 10ετή εγγύηση με αποζημίωση 

Πλεονεκτήματα της Ποιοτικής Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 

Στην έρευνα αγοράς που θα κάνετε θα δείτε πολλές πληροφορίες που θα φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές και σίγουρα θα πείθουν. Αυτό που έχει σημασία να θυμάστε όμως είναι πως μία ποιοτική λύση ενδοδαπέδιας θέρμανσης που είναι value for money, όπως το σύστημα της  HAKA GERODUR, σας δίνει τα παρακάτω πλεονεκτήματά:  

Αποτελεσματικότητα: Χάρη στην 40ετή εμπερία της Alphatech στα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, η θερμότητα στην τελική εγκατάσταση θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον χώρο, δημιουργώντας ένα άνετο κλίμα χωρίς κρύα σημεία.  

Εξοικονόμηση Ενέργειας: Θα πρέπει να θυμάστε ότι τα περισσότερα μέτρα σωλήνας σε ένα χώρο μας δίνουν τη καλύτερη δυνατή κατανομή θερμότητας. Έτσι η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί στις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος θέρμανσης, ενώ μπορεί παράλληλα να συνδυαστεί και με άλλα συστήματα, όπως αντλίες θερμότητας ή γεωθερμία και να σας δώσει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενεργειας.

Συντήρηση: Η κάθε αυτού ενδοδαπέδια θέρμανση, δηλαδή ο σωλήνας, εφόσον γίνει σωστά η αρχική εγκατάσταση, δεν χρίζει συντήρησης. Αυτό που χρειάζεται συντήρηση είναι περιφερειακά στοιχεία του συστήματος τα οποία δεν βρίσκονται κάτω από το δάπεδο. Έτσι απαιτείται ελάχιστη συντήρηση, σε σχέση με άλλες πηγές θέρμανσης, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Αισθητική: Η απουσία εμφανών σωλήνων και συστημάτων θέρμανσης όπως τα καλοριφέρ στον διαθέσιμο χώρο κάνει την ενδοδαπέδια θέρμανση αισθητικά ελκυστική.

 

Παγίδες της «οικονομικής» Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης

 

Παρά τα πλεονεκτήματά της, η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει και ορισμένες παγίδες. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν:

Εγκατάσταση και Σχεδιασμός: Η εσφαλμένη εγκατάσταση ή ο ελλιπής σχεδιασμός μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια αποδοτικότητας και αυξημένο κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Αυτό σημαίνει επιπλέον απώλεια για εσάς σε χρόνο και χρήματα.  

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Πολλές φορές μπορεί να φτάσει στα χέρια σας μία προσφορά ενδοδαπέδιας η οποία με μια γρήγορη ματιά να έχει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με το σύστημα HAKA THERM.

Δύο από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κοιτάξετε είναι η απόσταση μεταξύ των σωλήνων κατά τη διάστρωση τους καθώς και τα συνολικά μέτρα σωλήνα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος HAKA THERM Plus και HAKA THERM Black είναι η μειωμένη απόσταση μεταξύ των σωληνώσεων και ο υπολογισμός διάστρωσης σωλήνα για τη καλύτερη δυνατή κατανομή θερμότητας . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με ένα σύστημα που έχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ της στρώσης των σωληνώσεων. 

Επίσης σημαντικό είναι και η ποιότητα της πλάκας κόμβων στην ενδοδαπέδια θέρμανση!  Τα συστήματα HAKA THERM Plus και HAKA THERM Black διαθέτουν πλάκες από EPS με πολύ υψηλή μηχανική αντοχή (150-200kPa) καθιστώντας τα ως καταλληλότερα για στρώση ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Τέλος, η περιμετρική ταινία και ο αρμός διαστολής (όπου απαιτείται) θα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών!  Στα συστήματα HAKA THERM χρησιμοποιείται περιμετρική ταινία με ειδική κόλλα τοίχου και 0,8cm πάχος/15cm ύψος, ενώ ο αρμός από EPS έχει διαστάσεις 180cm (Μήκος) Χ 12cm (Υψος) Χ 1,5cm (Πάχος)!

 

Απαιτήσεις Συντήρησης: Παρόλο που η συντήρηση είναι συνήθως ελάχιστη, η επισκευή των συστημάτων λόγω έλλειψης σωστής αρχικής μελέτης-εγκατάστασης, μπορεί να απαιτήσει εξειδικευμένη τεχνική γνώση και κόστος.

Η Alphatech είναι πάντα δίπλα στους συνεργάτες της παρέχοντας τους τεχνογνωσία και την κατάλληλη τεχνική εκπαίδευση, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν σε κάθε τι νέο και να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στην εγκατάσταση ή τη συντήρηση των συστημάτων HAKA THERM

Η οικονομική ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για θέρμανση χώρων με αποδοτικό κόστος και αισθητική αξία. Ωστόσο, η σωστή εγκατάσταση, ο σωστός σχεδιασμός και η τακτική συντήρηση είναι κρίσιμες για τη μακροχρόνια απόδοση και οικονομική λειτουργία του συστήματος.

Σίγουρα αυτό που οφείλει να κάνει ένας επαγγελματίας που θέλει να δώσει ένα σωστό αποτέλεσμα είναι να μελετήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε προσφοράς, να συγκρίνει τα υπερ και τα κατά της έτσι ώστε να δώσει στον πελάτη του το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επιλέγοντας μία λύση value for money

Μην χάσετε την ευκαιρία να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας με το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ΗΑΚΑ THERM. Ζητήστε μας την λίστα με τους συνεργάτες μας στην περιοχή που είστε!

Σχετικα με εμας

Έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον κλιματισμό την ψύξη και τη θέρμανση.

Προσφατες δημοσιευσεις

Γραφτείτε στο newsletter μας